You are here:

Makineler için Modül G

EU 2023/1230 Yeni Makine Emniyeti Yönetmeliğinde imalatçıların makinelerine uygulayabilecekleri yeni bir uygunluk değerlendirme yöntemi var. Tanımı, Birim Doğrulamasına Dayalı Uygunluk (Modül G) olarak geçmektedir. Şimdi bu yeni modülü tanıyalım.

Birim doğrulaması, adından anlaşılacağı üzere bir birim ( makine ) için yapılan çalışmadır. Daha çok, projeye özel olarak üretilecek ve tekrar üretilmesi planlanmayan makineler için uygulanacaktır.

Hangi Makineler Uygulanabilir?

EU 2023/1230 Makine Emniyeti Yönetmeliğinin Ek-1 Bölüm A ve Bölüm B’sinde tanımlanan yüksek riskli makineler için uygulanabilir. Bu makineler, mevcut 2006/42/AT yönetmeliğinin Ek-IV’ünde tanımlanan makineler ile yeni eklenen iki makine grubudur. Makinelerin listesine buradan ulaşabilirsiniz.

İmalatçılar ne yapacak?

  • Teknik Dosya hazırlanmalı ve Onaylanmış Kuruluşa sunulmalıdır.
  • İmalatçı, imalat prosesi ve takibinin, imal edilen makinenin Ek III’te belirtilen uygulanabilir temel sağlık ve güvenlik gereklerine uygunluğunu sağlaması için gerekli tüm önlemleri almalıdır.
  • Makinenin incelenmesi, testlerinin gerçekleştirilmesi için Onaylanmış Kuruluşa başvurmalıdır.
  • Onay alınan makine için AB Uygunluk beyanı hazırlanmalıdır.
  • Teknik dosya ve makine ile ilgili dokümanlar 10 yıl muhafaza edilmelidir.

Makine CE Belgelendirme için doğru hizmet

CE Belgenizi uzman ekipten almak istiyorsanız bize ulaşın. Uygun ücret, doğru bilgi, hızlı hizmet için Full Kalite ekibi her zaman yanınızda olacak.
EN UYGUN FİYATI ALMAK İSTİYORUM

diğer yazılar

Ek-IV TARİH OLUYOR

Makine ve CE işareti ile uğraşanlar için çok bilindik bir soru vardır. Makine Ek-4’te mi, değil mi? İmalatçılar, gümrükçüler, İSG uzmanları, belgelendirme danışmanları ve konu ile ilgilenen herkesin cevap hakkında az-çok bilgisi vardır.  Yeni Makine Emniyeti Yönetmeliği (EU) 2023/1230 ile bildiğimiz Ek-4 yakında tarihte değişmiş olacak. Aslında bildiğimiz Ek-4 olmayacak. Avrupa Komisyonu yeni yönetmelikte eklerinin…

KENDİ KULLANIMI İÇİN İMAL EDİLEN MAKİNELERDE CE

CE işaretlemesi ile yükümlülükler sadece satılan makineler için olmalı gibi bir algı vardır. Oysaki Makine Emniyeti Yönetmeliğinin kapsamı daha geniştir. Kendi kullanımı için makine imal edenlerin de CE işaretlemesi yapması gerekir. Bu yazımızda az bilinen ya da fazla önemsenmeyen bu konuyu ele alıyoruz. Öncelikle, Makine Emniyeti Yönetmeliğindeki ilgili tanımlara bakalım. Tanımların özetleri şu şekildedir: “İmalatçı,…

ESPE Ölçümü

ESPE Ölçümü nedir? Makinelerde güvenliği sağlamak için elektronik hassas koruyucu cihazları (ESPE) sıklıkla kullanıyoruz. Bu cihazlar şunlardır: Işık perdesi Alan tarayıcılar Basınca duyarlı paspaslar Çift el kumandaları Siviçli kapılar Bu cihazların temel amacı tehlike bölgesine erişimi kısıtlamaktır. Eğer tehlikeli hareket varsa bu cihazlar aktiftir. Tehlike bölgesine giriş tespit edilirse en kısa sürede hareketi durdurma sinyali…

Kaldırma aksesuarlarının güvenli çalışma katsayıları nedir?

Kaldırma operasyonlarında kullanılan aksesuarların güvenli olması kritik bir öneme sahiptir. Kaldırma makinesi her ne kadar güvenilir olsa da uygun olmayan sapan, zincir vb aksesuar kullanıldığında iş güvenliği tehlikeye girebilir. Bu nedenle 2006/42/AT Makine Emniyeti Yönetmeliği içinde kaldırma aksesuarlarına özel önem verilmiştir. Aşağıda yönetmelikteki tanımlanmış şartları bulabilirsiniz. Kaldırma aksesuarları ve bunların aksamları kullanılacakları uygulamalara bağlı olarak…

diğer hizmetler

CE BELGELENDİRME
Hizmetlerimiz

Makine ve Basınçlı Kaplar için CE Belgesine ulaşmak çok kolay

DAHA FAZLA BİLGİ

ISO BELGELENDİRME
Hizmetlerimiz

Kalitenizi kanıtlayın

DAHA FAZLA BİLGİ