You are here:

GAZMER Kaydı Nasıl Yapılır?

Gazmer Nedir?

Gazmer, Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği’nin (GAZBİR) İktisadi işletmesi ve Teknik merkezidir. 2008 yılında Alman Gaz ve Su Teknik Adamların Birliği (DVGW) yapısı örnek alınarak kurulmuştur. Kuruluş amacı, doğalgaz piyasasında eğitim, belgelendirme, denetim, ARGE ve teknik çalışmalarını koordine etmektir. Uzun vadede güvenli bir doğalgaz piyasasının oluşumu için sistem, ürün ve işgücü niteliğinin artırılması hedeflemektedir.  

Ticari Unvanı, Gazmer Doğal Gaz ve Enerji Eğitim Belgelendirme Denetim ve Teknolojik Hizmetler Ltd. Şti.’dir

Gazmer Ürün Sertifika Takip Sistemi Nedir?

Doğalgaz iç tesisatlarında kullanılan ürünlerin standartlara uygun ve güvenli olduğunu gösteren sertifikaların doğru, geçerli olup olmadığı ile ilgili şüpheler oluşmaktadır. Gazmer bu sertifikaların uygunluğu ve geçerliliklerinin devam edip etmediğini takip etmek üzere bir sistem kurmuştur. Böylece doğalgaz dağıtım şirketleri, dağıtım şirketlerinin yetkilendirdiği müşavirler ve tüm paydaşlar Gazmer sistemi üzerinden ürünlerin bilgilerine ulaşabilmektedir.

Gazbir Belgelendirme Komisyonu tarafından ürünlerin belgeleri incelemekte ve uygun görülenler Ürün Takip Sistemine girilmektedir. Bu şekilde sisteme kayıt olan ürünlerin doğalgaz iç tesisatları için teknik ve güvenlik açısından yeterli olduğu  kabul edilmektedir. Gazbir üyesi doğalgaz dağıtım firmaları bu sistem üzerinden sorgulama ve doğrulama yapabilmektedir.

Ürün Sertifika Takip Sistemine katılım gönüllülük esasına dayanmaktadır. Bununla birlikte üretici ve ithalatçı firmaların çalışmalarını kolaylaştırdığı için tercih edilmektedir. Firmalar isterlerse bu sisteme katılmadan gaz dağıtım şirketlerinin talep ettiği evrakları kendileri de sunup işlemlerini yapabilirler.

Gazmer'e Kayıt İçin Gerekli Evraklar

  1. Firma Kayıt Formu doldurularak urun@gazmer.com.tr adresine iletilir.
  2. Sanayi ve/veya Ticaret Odası onaylı kayıt belgesi
  3. Faaliyet konularının belirtildiği şirket ana sözleşmesi son şeklinin bulunduğu onaylı Ticaret Sicil Gazetesi veya ticaret sicili memurluğu onaylı Sicil kayıt sureti
  4. Yetkili kişilerin imza sirküleri
  5. En az 2 adet yetkili servise ait TSE hizmet yeri yeterliliği (Her ürün için istenmez.)
  6. Yetkili servis devreye alma ve kontrol formları (Firma kaşeli ve Yetkili kişi ıslak imzalı) ( Her ürün için istenmez.)
  7. Ürüne ait CE Belgesi (Modül B – AT Tip Onay Belgesi) 
  8. Ürüne ait CE Belgesi (Fabrika Üretim Kontrolü) [Modül C (Rastgele Denetim) veya D (Üretim Kalite Güvence Belgesi) ya da Modül E (Ürün Kalite Güvencesi)] 
  9. TSE veya Akredite Kurum onaylı, Ürün Muayene ve Deney Raporu (Her ürün için istemez)
  10. Ürün Garanti Belgeleri (Zorunlu ürünlerde ve noter tasdikli olarak)
  11.  Başvuru Formu ile uyumlu olarak, Ürün Teknik kataloğu
  12. Ürün Montaj, Kullanım ve Planlama kılavuzları
  13. Her ürün modeline ait etiket örnekleri
  14. CE Kapsamındaki ürünler için ”AB Uygunluk Beyanı”
  15. GAZMER Ürün Belgelendirme Komisyonunca ürün teknik şartnamelerinde aranan diğer bilgiler.
  16. Hizmet ücretinin GAZMER hesabına yatırıldığına dair banka dekontunun aslı ve nüshası
  17. Yukarıda talep edilen belgelerin 200 dpi çözünürlükte, renkli, OCR özellikli Pdf formatında bir kopyası

Notlar:

  • Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği kapsamındaki seri üretilen ürünler için Modül B + Modül D belgeleri, seri üretilmeyen ürünler için ise Modül B + Modül F belgeleri talep edilir.
  • Belgelendirme mecburiyeti olmayan ürünler için test raporlarının sunulması yeterli olacaktır.
  • Baca Sistemleri için CE Belgesi sunulur.

Kayıtlı ürünlerin Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

  1. Güncel TSE / TSEK belgesi veya EN standartlarından birine ait ürün kalite belgesi veya Güncel Modül C2 yada Modül D (Üretim Kalite Güvencesi) veya Modül E (Ürün Kalite Güvencesi) belgesi 
  2. CE Kapsamındaki ürünler için ”AB Uygunluk Beyanı”
  3. İlgili dönem için ürün tipine göre belirlenen vize ücretinin GAZMER hesabına yatırıldığına dair banka dekontunun aslı veya nüshası 

Gazmer Ürün Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Gazmer Sertifika Kayıt Sistemindeki sertifikaların sorgulamaları, Gazmer’in web sitesindeki sorgulama sayfasından yapılmaktadır. Bu sayfadan basit veya detaylı arama yapılıp sertifika bulunabilir. Sorgulama sayfasına ulaşmak için tıklayınız.

Sistemin nasıl işlediğini aşağıdaki videoda görebilirsiniz.

diğer yazılar

Makinelerde ergonomi: EN 614-1:2006+A1:2009 Duruşlar

EN 614-1:2006+A1:2009 makinelerin tasarımında ergonomik ilkeleri tanımlayan temel standartlardan biridir. Bu standart ergonomik prensiplere dair rehberlik sağlar ve tasarım süreçlerine bu ilkelerin nasıl dâhil edilmesi gerektiğini açıklar. Bu yazı serimizde standardın gereklerini ele alacağız. Makinelerin CE işaretlemesi ile ilgili şartları sağlaması için bu standardı dikkate almayı unutmayın. 4.3.3 Duruşlar Çalışma duruşları, bireylerin konforunu artırmalı, hareketleri…

Makinelerde ergonomi: EN 614-1:2006+A1:2009 Vücut Ölçüleri

EN 614-1:2006+A1:2009 makinelerin tasarımında ergonomik ilkeleri tanımlayan temel standartlardan biridir. Bu standart ergonomik prensiplere dair rehberlik sağlar ve tasarım süreçlerine bu ilkelerin nasıl dâhil edilmesi gerektiğini açıklar. Bu yazı serimizde standardın gereklerini ele alacağız. Makinelerin CE işaretlemesi ile ilgili şartları sağlaması için bu standardı dikkate almayı unutmayın. 4.3.1 Genel Bakış İnsanların makineleri güvenli bir şekilde…

Makinelerde ergonomi: EN 614-1:2006+A1:2009 Genel İlkeler

EN 614-1:2006+A1:2009 makinelerin tasarımında ergonomik ilkeleri tanımlayan temel standartlardan biridir. Bu standart ergonomik prensiplere dair rehberlik sağlar ve tasarım süreçlerine bu ilkelerin nasıl dâhil edilmesi gerektiğini açıklar. Bu yazı serimizde standardın gereklerini ele alacağız. Makinelerin CE işaretlemesi ile ilgili şartları sağlaması için bu standardı dikkate almayı unutmayın. Madde 4.1 Genel İlkeler Ergonomi ve Güvenlik: Temel…

Makineler için Modül G

EU 2023/1230 Yeni Makine Emniyeti Yönetmeliğinde imalatçıların makinelerine uygulayabilecekleri yeni bir uygunluk değerlendirme yöntemi var. Tanımı, Birim Doğrulamasına Dayalı Uygunluk (Modül G) olarak geçmektedir. Şimdi bu yeni modülü tanıyalım. Birim doğrulaması, adından anlaşılacağı üzere bir birim ( makine ) için yapılan çalışmadır. Daha çok, projeye özel olarak üretilecek ve tekrar üretilmesi planlanmayan makineler için uygulanacaktır.…

diğer hizmetler

CE BELGELENDİRME
Hizmetlerimiz

Makine ve Basınçlı Kaplar için CE Belgesine ulaşmak çok kolay

DAHA FAZLA BİLGİ

ISO BELGELENDİRME
Hizmetlerimiz

Kalitenizi kanıtlayın

DAHA FAZLA BİLGİ